Hvad er OCR?

OCR = forhindringsbaneløb

OCR betyder Obstacle Course Race - altså forhindringsløb. Det er en hastigt voksende sport, ikke blot i Danmark men rundt omkring i verden. 

I sin enkelthed handler sporten om, at man i løb eller gang skal komme igennem en bane med et antal forskellige forhindringer, det kan både være i form af opbyggede forhindringer og/eller naturligt terræn. Det kan fx være en høj mur man skal over, et vandhul man skal gå armgang henover, et tov man skal kravle op ad eller en sump, man skal vade igennem og en sø, man skal svømme over. 

Sporten dyrkes som konkurrancesport semi-professionelt i Danmark, og alle store løb har elite-heats, hvor man deltager individuelt. Her skal man overkomme alle forhindringer efter bestemte regler. Der er stort set altid pengepræmier på spil her. 

Mere populært er dog de såkaldte "open race", hvor der stort set ingen regler er. Her opfordres der til at deltagerne samarbejder, alt det de kan. Det er her, sporten bliver en holdsport og rigtig kommer til sin ret - efter vores mening i hvert fald. Det er nemlig både sjovt og fysisk krævende at komme igennem sådan en bane, ligesom det opbygger også holdånd og socialt samvær.

Tjek nogle af de største løb i Danmark ud!: